CUM SE DIRECTIONEAZA 2%

 

Ajutati-ne sa va ajutam!

2% din impozitul pe venituri pentru cauza luptei impotriva infertilitatii.

Ajutati-ne sa va ajutam! Cereti statului sa redirectioneze catre Asociatia SOS Infertilitatea 2% din impozitul pe venit pe care l-ati platit deja! Completati si depuneti pana pe 25 mai 2017 formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri).

Ce trebuie facut:

1. Descarcati formularul precompletat cu datele asociatiei noastre:

sau

Pentru a salva fisierele, faceti click pe icon-ul  (stanga sus) si selectati locatia de salvare a fisierului.

Aceste declaratii sunt deja precompletate cu datele Asociatiei SOS Infertilitatea, dar daca doriti sa le completati manual – datele sunt urmatoarele:

Anul: 2016 (anul anterior, pentru care deja s-a platit impozitul)

Numele organizatiei: Asociatia SOS Infertilitatea

Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 26 22 72 02

Contul organizatiei in format IBAN: RO51 RZBR 0000 0600 1221 1872

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale, cf. cifrelor existente in sistem. Lasati casuta necompletata.

Adresele administratiilor finaciare din toata tara pe site-ul ANAF. (cautati pe pagina utilizand functia „search”)

Daca ati adunat mai multe declaratii de la familie si de la prietenii din alte judete, ni le puteti trimite noua prin posta (un singur plic) inainte de 18 mai si le redistribuim noi. Adresa este: Asociatia SOS Infertilitatea, Calea Floreasca nr. 110, sector 1, Bucuresti. Daca aveti insa doar declaratii din acelasi oras/judet, trimiteti-le sau depuneti-le direct (aveti adresele in linkul de mai sus), daca ni le trimiteti noua noi le vom trimite inapoi prin posta la administratia financiara din judet, deci complicam lucrurile. Deci doar daca ati colectat mai multe declaratii din mai multe judete, trimiteti-le la sediul SOS Infertilitatea si ne ocupam noi sa le redistribuim.

Termenul pentru depunerea declaratiilor este 25 mai 2017, dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.

Declaratia se refera la impozitul platit in anul fiscal anterior, in cazul de fata 2016.

Nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana o puteti atasa.

Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Deci, noi nu stim cine a directionat exact, primi doar viramente in cont, grupate pe trezorerii, in perioada octombrie – decembrie. Donatorii, în cazul in care doresc, pot sa comunice Asociatiei la contact@vremcopii.ro faptul ca au depus formularele respective, ne-ar face placere sa stim cine sunt cei care ne sustin. Va multumim!

.

 

Puteti citi pe sectiunea de fundraising a forumului SOS Infertilitatea evolutia campaniei 2% de la originile Asociatiei pana in prezent – noi am facut publice toate sumele primite, in spiritul transparentei. Suma totala atrasa din operatiunea 2% in 2010 a fost de 13.595 RON (echivalentul in lei a cca. 3.333€, la cursul zilei), iar suma directionata catre SOS Infertilitatea in 2011 a fost  de 40.492 RON (echivalentul in lei a cca. 9.070€, la cursul zilei). Suma directionata in 2012 a fost de 40.810 RON (echivalentul in lei a cca. 9.365 , la cursul zilei). Operatiunea 2% in 2013 a adus  35.585 RON, respectiv 8.023 €, la cursul zilei. Suma totala rezultata in urma operatiunii 2% in anul 2014 este de 29.103 RON, adica cca. 6.503 €, la cursul zilei. Operatiunea 2% in anul 2015 a avut drept rezultat directionare sumei de 27.557 RON, respectiv echivalentul a 6.136 €, la cursul zilei. Viramentele de la trezorerii in urma operatiunii 2% in 2016 sunt in curs, suma va fi facuta publica ulterior. Multumim!

2 Responses to “CUM SE DIRECTIONEAZA 2%”

  1. […] Completarea formularului dureaza circa un minut (numele, adresa, CNP-ul, semnatura). Declaratiile trebuie depuse personal sau trimise prin posta la administratiile financiare din judet/sector – gasiti adresele acestora, precum si materiale de promovare a campaniei 2% si alte detalii pe pagina http://doilasuta.net/cum-se-directioneaza-2/ […]

  2. […] un gest mic pe care fiecare din noi il poate face, mai multe detalii aici. This entry was posted in Uncategorized by Iulia. Bookmark the […]

Leave a Reply